mar 14, 2012
admin2
Możliwość komentowania Koncert Pieśni Wielkopostnych – dzieci z Lasek odkrywają świat pod palcami została wyłączona

Koncert Pieśni Wielkopostnych – dzieci z Lasek odkrywają świat pod palcami

Kochani!

Mamy środek Wielkiego Postu – jak lubimy mówić czas „Wielkiego Przekrętu”. Dokładnie mówiąc to moment w którym „przekręcamy” nasz stosunek do samych siebie, innych ludzi oraz Pana Boga :)

Co?

W Wielkim Przekręcie nie chodzi o 40 dni smutnego cierpiętnictwa ale o podjęcie 40-dniowego detoksu od tego wszystkiego co nas zaśmieca i czyni nasze życie mniej szczęśliwym! Właśnie dlatego Wielki Post – to najlepszy czas do podjęcia DOBREGO działania ;)

Czynienie DOBRA jest dla nas środkiem do poprawy jakości naszego życia – nie tylko duchowego, ale także rodzinnego, zawodowego i towarzyskiego. Wspaniałym narzędziem realizacji DOBRA jest wielkopostna jałmużna – bowiem dzieląc się z biedniejszymi od siebie – prostujemy w sobie, to co w nas jest wciąż chore oraz otwieramy się na Łaskę.

Jeśli chcecie czynić DOBRO razem z nami zapraszamy Was serdecznie do na Koncert Pieśni Wielkopostnych, w wykonaniu legendy polskiej sceny muzycznej – czyli zespołu New Life’m!

Podczas koncertu muzycy zabiorą nas w fascynującą podroż od ciemności i lęku do światła i nadzieja. Wraz z nami tą duchowo-artystyczną podróż będą przeżywać także niewidome dzieci z Lasek. Przybędą one, wraz ze swoimi opiekunami na uroczyste otwarcie II etapu akcji „Świat pod Palcami”. Akcja ma na celu wsparcie prowadzonego przez Towarzystwo Opieki nad Ociemniałymi ośrodka w Laskach. Cel ten realizuje poprzez stworzenie strony internetowej  – na której możecie poznać specyfikę świata niewidomych oraz zorientować się w ich codziennych potrzebach. Akcję będziecie mogli także – w ramach wielkopostnej jałmużny wesprzeć na samym koncercie.

Laski to miejsce niezwykłe, tylko tam ociemniałe dzieci mają one szansę nauczyć się w pełni samodzielnie funkcjonować, oswoić się ze swoją sytuacją oraz odnaleźć miejsce w którym mogą – po prostu beztrosko pograć w piłkę, jeździć na rolkach czy rowerze. Wasze wsparcie zostanie przeznaczone zarówno na mniejsze potrzeby – takie jak zaopatrzenie w obrajlowane pomoce szkolne, specjalny brajlowski papier czy też białe laski oraz na większe – takie jak zbliżający się remont budynku pobytu dla dziennego dzieci głucho-niewidomych.

Spotkajmy się razem na koncercie  aby wysławiać oraz kontemplować Boga w DOBRYM czynie oraz wspaniałej muzyce wielkopostnej.

Gdzie?

Parafia Księży Pallotynów
Warszawa, ul. Skaryszewska 12

Kiedy?

31 marca – sobota godzina: 19:00

Jak wziąć udział?

Aby wziąć udział w koncercie wystarczy przekazać 49 zł na konto Fundacji Dobrych Mediów – ważne jest to aby w „tytułem” wpisać: „Działania statutowe – koncert” i… nie zapomnieć o wzięciu ze sobą na koncert wydrukowanego potwierdzenia przelewu. Przychodźcie razem z dziećmi – dla każdego Milusińskiego poniżej 12 roku życia cena wejścia na koncert wynosi tylko 0 zł ;)

Dane do przelewu są następujące:

Fundacja Dobrych Mediów

ul. Świętokrzyska 30/130 00-116 Warszawa

58 1050 1025 1000 0023 5607 3755

Możliwe będzie także uiszczenie opłaty wstępnej w dniu koncertu – przed wejściem na salę.

Trzymajcie się Kochani i do zobaczenia na koncercie!

Comments are closed.

Zapisz się na nasz newsletter, aby być na bieżąco:

Wesprzyj nas

Fundacja Dobrych Mediów
ul. Świętokrzyska 30/130
nr konta: 58 1050 1025 1000 0023 5607 3755

dla wpłat z zagranicy nr konta w formacie IBAN:
PL58 1050 1025 1000 0023 5607 3755
kod SWIFT: INGBPLPW

z dopiskiem: Darowizna na cele statutowe